Publicador de continguts

null Tres quaderns per llegir aquest estiu

-
Tres quaderns per llegir aquest estiu

Si vols lectura per les vacances, et recomanem tres de les nostres publicacions

+Llegeix més

Blog

Tres quaderns per llegir aquest estiu

13 de juliol 2020

L'estiu pot ser un bon moment per trobar temps per dedicar a la lectura. Des de la Fundació Víctor Grífols i Lucas venim publicant periòdicament quaderns per enriquir el coneixement i el debat sobre diferents aspectes relacionats amb la bioètica, que generalment, són el resultat de les jornades, conferències o seminaris que organitzem durant l'any.

Els quaderns estan disponibles a la nostra web i es poden descarregar, o bé sol·licitar-los de forma gratuïta en la seva versió impresa. Us recomanem tres dels nostres quaderns publicats per poder llegir-los durant les vacances, però si ho preferiu, també podeu repassar tota la nostra col·lecció editorial i trobar el que més us interessi.

Sexualitat i Diversitat Funcional

És l'últim quadern publicat i és el resultat d'una jornada organitzada a finals de l'any passat per debatre sobre els drets relacionats amb la sexualitat de les persones amb diversitat funcional. La publicació ofereix una visió polièdrica de la situació i recull l'opinió de juristes, entitats tutelars, feministes, així com algunes vivències personals de persones amb discapacitat. El quadern centra el seu debat a partir de la Convenció Internacional de l'ONU de 2006 sobre els drets de les persones amb discapacitat. Alguns dels articles de la Convenció aborden aspectes relacionats amb la sexualitat, establint que les persones amb diversitat funcional tenen els mateixos drets que qualsevol altra persona, i que cal afavorir i acompanyar aquestes relacions proporcionant les eines i mitjans adequats perquè puguin desenvolupar-se de manera positiva.

 

Nous escenaris en Salut i Investigació Clínica

Aquest quadern és el resultat de les dues sessions celebrades a la XI edició de les conferències Egozcue, que van comptar amb la participació del reconegut oncòleg nord-americà Ezequiel Emanuel. La primera part del quadern resumeix la primera jornada, en la qual l'especialista nord-americà va exposar les tendències que, segons la seva opinió, marcaran els sistemes de salut en els països desenvolupats durant els propers anys. En aquest sentit, Ezequiel considera, entre altres coses, que la creixent preponderància de les malalties cròniques i les exigències d'atenció que aquestes necessiten, suposarà que es redueixi l'atenció en els centres hospitalaris, ja que els malalts seran atesos a casa seva. La segona part de l quadern recull la sessió en la qual van participar reconeguts investigadors del nostre país com Joan MV Pons, Mercè Boada, Manel Esteller i Bonaventura Clotet, que exposen el seu punt de vista sobre l'estat de l'ètica en la investigació clínica.

 

Una mirada ètica a la gestió de conflictes

El tercer quadern que us recomanem tracta sobre la gestió de conflictes relacionats amb els sistemes sanitaris. "Una mirada ètica a la gestió de conflictes" resumeix una jornada organitzada amb la col·laboració de la Societat Catalana de la Mediació a Salut, i exposa com es gestionen els conflictes que habitualment sorgeixen en l'àmbit assistencial entre personal mèdic i pacients, motivats per falta d'informació o errors mèdics, però també entre els equips interns i dins la pròpia organització sanitària. Una de les principals conclusions sobre aquest aspecte que s'exposa al quadern, és la necessitat de promoure la cultura de la mediació entre professionals, pacients i institucions, com a instrument que actuï per poder evitar traslladar els conflictes al terreny de la justícia. Els experts consideren que hi ha  una manca de cultura per a la prevenció de conflictes en centres assistencials i que cal que les organitzacions es plantegin com afrontar-los i que adoptin mesures organitzatives per a la implementació d'instruments de resolución.

 

 

 

home_agenda

home_grants_and_awards

home_publications

subscription

Vols rebre la nostra newsletter?
Subscriu-te!