Activitats realitzades

Reptes i dilemes ètics de l'ús dels xatbots per la cura de la salut

13 de juliol

Nova conferència del cicle que organitzem amb Amics de la UNESCO Barcelona per tractar temes de reflexió bioètica. El dimecres 13 de juliol, Antoni Baena, professor i director del Màster Universitari en Salut Digital de la Universitat Oberta de Catalunya, va explicar quines són les principals aplicacions dels xatbots en salut i quins conflictes ètics poden originar.

 

Potser no n'has estat conscient, però segurament ja has interactuat amb un xatbot, amb un assistent virtual al qual hs donat i obtingut informació. Pot semblar una cosa nova, però no és així. Amb la pandèmia la IA ha experimentat un augment exponencial, sense temps per analitzar i resoldre els dilemes ètics que pot comportar l'ús generalitzat d'una tecnologia amb una capacitat fins ara única de l'ésser humà: la capacitat de prendre decisions.

 

Sembla evident que els xatbots augmenten l'eficiència de les intervencions en salut, redueixen costos i proporcionen una atenció personalitzada. Tot i això, el factor més important i limitant per a un xatbot no es troba en la qualitat de les dades que té, recull, processa o comparteix, sinó en si segueix o no un model ètic robust i transparent. En aquesta conferència analitzarem les possibilitats actuals de l'ús d'aquesta tecnologia, els dilemes ètics que pot generar el desplegament a gran escala i les possibles solucions.

 

13 de juliol
18:30h
Activitat presencial en català
Seu Amics de la UNESCO de Barcelona
C/ de Mallorca, 207, 08036 Barcelona
 
Acte organitzat amb:

 



home_agenda

home_training

home_publications

home_grants_and_awards