
La recerca clínica a l'Àfrica subsahariana presenta el repte de garantir que la participació sigui informada, autònoma i voluntària. Factors socioculturals, econòmics i històrics influeixen en la percepció i comprensió dels estudis, afectant el consentiment per participar. Els assajos de vacunes tenen dificultats addicionals, ja que es basen en la comprensió prèvia de la prevenció de malalties i els programes de vacunació.
El projecte té com a objectiu millorar els processos d'informació i consentiment per a la participació en assajos de vacunes a l'Àfrica subsahariana. Es proposa un enfocament centrat en la comunitat i els participants, tenint en compte les seves necessitats, valors i preferències, així com els processos aplicats en assajos de vacunes anteriors.
La recerca es divideix en tres fases. Primer, una revisió bibliogràfica per identificar estudis sobre els processos d'informació i consentiment. Segon, un estudi qualitatiu per descriure les pràctiques actuals. Finalment, s'explorarà l'aplicació d'un enfocament centrat en participants i comunitats en el disseny d'aquests processos. La beca se centra en les dues primeres fases del projecte.