Cap on ha d’anar la humanitat?
7 de maig
Introduir la bioètica a les aules, especialment amb estudiants dels darrers cursos de secundària i batxillerat, és essencial. D’una banda, per incorporar la reflexió ètica en matèries que dins del seu currículum ja estudien (com la biologia o la biomedicina), i que alhora poden reflectir en els treballs de recerca. Per altra banda, per a generar un mínim coneixement i debat sobre qüestions que són part de la vida de les persones. En la societat en la que hauran de desenvolupar-se els serà essencial tenir esperit crític i criteri propi.
És per això que Amics per a la Unesco Barcelona i la Fundació Víctor Grifols i Lucas, han impulsat una nova línia d’actuació que ajudi els estudiants i als docents a adquirir aquests coneixements. En aquest cas es proposa una activitat dual, d’una banda amb una sessió adreçada als alumnes i de l’altre per a docents.
Sessió amb alumnes: activitat moderada per Salvador Macip, metge, escriptor i divulgador científic, per debatre sobre temes com l’edició genètica, la biologia sintètica i el transhumanisme.
Sessió amb docents: taller dirigit per Carlos Giménez, biòleg i docent de secundària al Col·legi Sant Gabriel de Viladecans, per a donar eines sobre com incorporar la bioètica als plans docents a través de diferents rols d’aula.
Demanar disponibilitat aquí
7 de maig a les 10:00 h
Activitat presencial
Palau Macaya
Passeig de Sant Joan 108, Barcelona
En col·laboració amb:
